Hoofdcontent

Kunst en natuur komen samen in expositie PARK in H47

5 april TM 28 april 2024

Het kunstcollectief PARK geeft hierin een iegen vertaling van de rol en beleving van parken.

De expositie wordt gehouden in kunstruimte H47, Haniasteeg 47 in Leeuwarden.

De opening is vrijdag 5 april om 16:00 uur door Hetty Boonstra van Kunstkade.

 

De hond uitlaten, bijkomen in de lentezon, spelende kinderen, gebaande paden, minder gebaande paden en de aanwezigheid van eeuwenoude bomen. Het komt allemaal samen in een park. Wat doet zo'n aangelegd natuurgebied met haar bezoekers, wat betekenen deze groene buffers voor de stad en hoe vormt het onderdeel van het dagelijks leven? Elf Friese kunstenaars van Kunstcollectief PARK maakten een prikkelende expositie met onder andere de Leeuwarder parken als inspiratiebron. De tentoonstelling wordt aangevuld met wandelingen en lezingen, verzorgd door onder meer het Historisch Centrum Leeuwarden.

 

Met PARK wil het Kunstcollectief een vertaling laten zien van de rol en beleving van parken. De bezoeker krijgt een scala aan interpretaties en kunstvormen te zien en wordt uitgedaagd anders te kijken naar de natuur in de directe omgeving. 

 

Leeuwarden kent een tiental parken, waaronder het Rengerspark, Julianapark en misschien wel de meest bekende: de Prinsentuin. Om de expositie breder te trekken wordt samengewerkt met het Historisch Centrum Leeuwarden.  Op 7 april houdt het HCL een lezing over de parken in Leeuwarden, en op 6, 13 en 20 april verzorgt het HCL  'groenwandelingen' langs diverse historische parken en ander bijzonder groen in en rondom de binnenstad. 

Daarnaast wordt 11 april een Haiku wandeling georganiseerd in het Julianapark en worden op 17 april PARKgedichten en -teksten samen gelezen in Kunstruimte H47, door Thea Hommema. Info en aanmelden: thejaho17@gmail.com

 

De opening is zaterdag 5 april om 16:00 uur in Kunstruimte H47, Haniasteeg 47 in Leeuwarden, door Hetty Boonstra van Kunstkade. 

 

De HCL wandelingen zijn op 6, 13, en 20 april en beginnen om 14:00 uur bij het HCL. Aanmelden kan via historischcentrum@leeuwarden.nl. Kosten: €3,50.